Kolorowe babeczki z szynką
Nie może się bez nich obejść żadna rodzinna impreza. Są pyszne i cieszą oko kolorami.
Babeczki:
• 150 g zimnego masła
• 4 łyżki wody
• 300g mąki
• Sól,
Farsz:
• 300g szynki wędzonej
• 100g masła
• Kilka czarnych oliwek
• Pomidorki koktajlowe
• Natka pietruszki
• Cytryna
• Sól, pieprz
Przygotowanie:
• Ze składników na babeczki zagnieść ciasto i wylepić nim wysmarowane masłem foremki. Piec 20 minut w 180 stopniach. Ostudzić, wyjąć z foremek.
• Zrobić farsz: szynkę zemleć, masło utrzeć mikserem, dodać szynkę, pieprz i sól do smaku, wymieszać. Masę przełożyć do szprycy, wyciskać do babeczek.
• Dekorować oliwkami, połówkami pomidorków, kawałkami cytryny i natką.
Przepis nadesłał użytkownik plomien