Ja należy czyścic uszka dziecku? Palec się nie zmieści a patyczkami to chyba niebezpiecznie?
Strona 1 z 1
Jak czyścice uszka?
Napisano 09 February 2010 - 14:09
tak, wtedy woskowina po prostu wycieka z uszka. wtedy można wziąć wacika albo patyczek i oczyścić małżowinę ale tylko to co jest na zewnątrz. absolutnie nie można wkładać patyczków do środka. acha , i bardzo ważne jest czyszczenie za uszkami. U mojej małej tam właśnie zbiera się dużo brudu.
Napisano 12 February 2010 - 22:47
Użytkownik holinka dnia 09 February 2010 - 14:09 napisał
tak, wtedy woskowina po prostu wycieka z uszka. wtedy można wziąć wacika albo patyczek i oczyścić małżowinę ale tylko to co jest na zewnątrz. absolutnie nie można wkładać patyczków do środka. acha , i bardzo ważne jest czyszczenie za uszkami. U mojej małej tam właśnie zbiera się dużo brudu.
no właśnie ja tak kiedys miałam . poszłam do pediatry na badanie i pediatra oglądając małego zwróciła nam uwagę ze należy dokładnie czyścic skórkę za uszkami. ja tam zaglądam a tam taka jakby wydzielina- ciemieniuszka za uszami. wstyd mi się zrobiło przed lekarką bo poczułam sie jakbym nie dbała o moje dziecko a przecież kąpiemy je codziennie i pielęgnujemy. pediatra powiedziała ze o tej części ciała rodzice często zapominają
Strona 1 z 1

Logowanie
Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź