forum eMaluszki.pl: dziecko a komputer - forum eMaluszki.pl

Skocz do zawartości

dziecko a komputer

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   fabia Ikona

• Zaawansowany użytkownik
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 80
  • Rejestracja 14-November 09
  • Data urodzenia:23-02-1975

Napisano 08 February 2010 - 17:36

czy wasze przedszkolaki graja na komputerze? jeśli tak to jak długi czas pozawalacie im spędzać przed kompem?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Gregory Ikona

• Użytkownik
  • PipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 10
  • Rejestracja 15-August 09

Napisano 09 February 2010 - 10:26

ja na razie mam małe dziecko więc nie wiem co będzie ja już będzie przedszkolakiem ale ja jestem przeciwny komputerowi. Dziecko ma jeszcze czas a komputer ogłupia i niszczy oczy. mozna ise pobawić w inny sposób
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Zuzanette Ikona

• Początkujący użytkownik
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 09-February 10

Napisano 09 February 2010 - 13:14

Ja uważam, że dziecko może powoli się przyzwyczajać do komputera, bo przecież teraz na każdym kroku jest on potrzebny, ale faktycznie nie pozwalałabym zbyt długo. Myślę, że 15-30 minut.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kosmka Ikona

• PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 46

Napisano 09 February 2010 - 13:38

komputer nie jest trucizna i rozsądne z niego korzystanie może przynieść wiele korzyści. Fajne gry świetnie koordynują relację oko-ręka i fantastycznie rozwijają. jest kilka na prawdę fajnych serwisów gdzie gry sa bardzo edukacyjne
Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   iksik Ikona

• PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 43

Napisano 09 February 2010 - 16:30

dokładnie . polecam serwis ciufcia.pl jest tam mnóstwo fajnych gier edukacyjnych dla przedszkolaków
ja pozwalam mojej małej na gry komputerowe 20 minut dziennie choć i tak codziennie do komputera nie siada
cały czas jestem z nią żeby ewentualnie jej pomagać lub żeby mała przez przypadek nie włączyła czegoś innego w internecie .
0

#6 Gość_herma_*

• Grupa Gość

Napisano 10 February 2010 - 08:56

fajne też są gry na MiniMini. Ciufcia tez jest ok. Komputer my stosujemy tylko w weekend po pół godziny . nastawiamy minutnik. Jak zadzwoni , młody sam wyłącza kompa i idzie do zabawek:)
0

#7 Gość_Katia_*

• Grupa Gość

Napisano 10 February 2010 - 10:39

do 6 roku życia wg mnie komputer powinien być zupełnie zakazany. Dziecko ma jeszcze czas na nauke obslugi laptopa. Gry kupione w sklepach czy wymyslone w domu moga być równie edukacyjne
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Boni Ikona

• PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 120
  • Rejestracja 30-October 09

Napisano 10 February 2010 - 21:36

bez przesady. rozsądnie dawkowany zarówno komputer jak i telewizor slużą dziecku a nie szkodzą. Rozsądnie czyli max 2 minut dziennie
ważne aby na kompa załozyć specjalne programy blokujace bo maluch robi się coraz starszy i siedzenie przed kompem może byc w pewnym momencie niebezpieczne. Ale to już mowa o dzieciach w szkole
Dziwny jest ten świat.....
0

#9 Gość_Tomek_*

• Grupa Gość

Napisano 11 March 2010 - 16:14

Wyświetl postUżytkownik Boni dnia 10 February 2010 - 21:36 napisał

bez przesady. rozsądnie dawkowany zarówno komputer jak i telewizor slużą dziecku a nie szkodzą. Rozsądnie czyli max 2 minut dziennie
ważne aby na kompa załozyć specjalne programy blokujace bo maluch robi się coraz starszy i siedzenie przed kompem może byc w pewnym momencie niebezpieczne. Ale to już mowa o dzieciach w szkole

0

#10 Gość_Krysia_*

• Grupa Gość

Napisano 11 March 2010 - 16:26

My lubimy bardzo stronę domowyprzedszkolak.pl. Jest tam właśnie zegar, który kontroluje czas zabawy i wyskakuje, można go sobie ustawić. Dziecko widzi, ile mu czasu zostało, bo dzwonek wypełnia się kolorem. Poza tym wśród zabaw nie ma w ogóle reklam. Mój synek uwielbia się tam bawić. Nie trzeba zakazywać, tylko dobierać gry dostosowane do wieku i przejrzeć dokładnie stronę. Jest niestety wiele serwisów, które niby są dla małych dzieci, mają certyfikaty bezpieczeństwa, a obok zabaw są reklamy gier strategicznych.
0

Szybka odpowiedź

• Decrease editor size
  • Powiększ pole edytora