Strona 1 z 1
dziecko a komputer
Napisano 09 February 2010 - 16:30
dokładnie . polecam serwis ciufcia.pl jest tam mnóstwo fajnych gier edukacyjnych dla przedszkolaków
ja pozwalam mojej małej na gry komputerowe 20 minut dziennie choć i tak codziennie do komputera nie siada
cały czas jestem z nią żeby ewentualnie jej pomagać lub żeby mała przez przypadek nie włączyła czegoś innego w internecie .
ja pozwalam mojej małej na gry komputerowe 20 minut dziennie choć i tak codziennie do komputera nie siada
cały czas jestem z nią żeby ewentualnie jej pomagać lub żeby mała przez przypadek nie włączyła czegoś innego w internecie .
Napisano 10 February 2010 - 21:36
bez przesady. rozsądnie dawkowany zarówno komputer jak i telewizor slużą dziecku a nie szkodzą. Rozsądnie czyli max 2 minut dziennie
ważne aby na kompa załozyć specjalne programy blokujace bo maluch robi się coraz starszy i siedzenie przed kompem może byc w pewnym momencie niebezpieczne. Ale to już mowa o dzieciach w szkole
ważne aby na kompa załozyć specjalne programy blokujace bo maluch robi się coraz starszy i siedzenie przed kompem może byc w pewnym momencie niebezpieczne. Ale to już mowa o dzieciach w szkole
Dziwny jest ten świat.....
#9 Gość_Tomek_*
Napisano 11 March 2010 - 16:14
Użytkownik Boni dnia 10 February 2010 - 21:36 napisał
bez przesady. rozsądnie dawkowany zarówno komputer jak i telewizor slużą dziecku a nie szkodzą. Rozsądnie czyli max 2 minut dziennie
#10 Gość_Krysia_*
Napisano 11 March 2010 - 16:26
My lubimy bardzo stronę domowyprzedszkolak.pl. Jest tam właśnie zegar, który kontroluje czas zabawy i wyskakuje, można go sobie ustawić. Dziecko widzi, ile mu czasu zostało, bo dzwonek wypełnia się kolorem. Poza tym wśród zabaw nie ma w ogóle reklam. Mój synek uwielbia się tam bawić. Nie trzeba zakazywać, tylko dobierać gry dostosowane do wieku i przejrzeć dokładnie stronę. Jest niestety wiele serwisów, które niby są dla małych dzieci, mają certyfikaty bezpieczeństwa, a obok zabaw są reklamy gier strategicznych.
Strona 1 z 1

Logowanie
Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź