forum eMaluszki.pl: zapiekanka - forum eMaluszki.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

zapiekanka

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   nika16503 Ikona

  • Lubię gaworzyć
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 79
  • Rejestracja 24-May 10
  • Data urodzenia:24-10-1990

Napisano 20 August 2013 - 13:18

czy zna ktoś przepis na smaczną zapiekankę z mięsa mielonego?
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   serojad Ikona

  • Zadomowiona gaduła
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 384
  • Rejestracja 08-January 12
  • LocationSzczecin

Napisano 23 August 2013 - 14:24

Ostatnio robiliśmy z mężem zapiekankę z mięsa mielonego i ziemniaków.
Ziemniaki pokrojone w plasterki, na to podsmażone mięso (z cebulką) i sos boloński wymieszany ze śmietaną 12 %.

Pycha :)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Mama Basia Ikona

  • Pierwsze słowa
  • PipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 11
  • Rejestracja 01-September 13
  • Data urodzenia:12-07-1986

Napisano 01 September 2013 - 08:52

Ale mi smaku narobiłyście! Idę do kuchni póki cały dom jeszcze śpi:)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Adary Ikona

  • Pierwsze słowa
  • PipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 28
  • Rejestracja 03-September 13

Napisano 03 September 2013 - 14:27

Robię podobną, dodaje jeszcze ser i brokuły.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Mala_Mi89 Ikona

  • Forumowy noworodek
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 12-November 13

Napisano 12 November 2013 - 09:05

Super przepisy! Ja też lubię zapiekankę "bolońską", często ją przygotowuję, bo lubię włoską kuchnię. Dużym pomocnikiem są dla mnie żaroodporne naczynia Termisil - zapiekanki zawsze przyrządzam właśnie w nich. Nic nigdy mi się nie przypaliło, zapiekanki zachowują wszystkie walory smakowe (szkło borokrzemowe, z którego są zrobione naczynia Termisil, nie wchodzi w reakcje z żywnością). A jak nie daję rady zjeść całej zapiekanki, w tym samym naczyniu przechowuję ją w lodówce i następnego dnia, po podgrzaniu, jest równie dobra. :)
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć