Mam mało pokarmu w piersiach i moje dziecko sie nie najada. Zaczynam dokarmiać butelką a wiem ze to akurat nie jest dobre bo pokarm nie będzie się wtedy produkował. Ale mała ssie np parę minut i zaczyna krzyczeć - pierś jest miękka i nie ma w niej juz pokarmu. Przekładam na druga pierś- to samo . Co mogę zrobić aby pobudzić laktację ? słyszałam o jakiś herbatkach ziołowych - czy to prawda ze pomagają?
Strona 1 z 1
Jak zwiększyć ilość pokarmu w piersiach?
Napisano 16 July 2013 - 22:28
Na pewno musisz pić bardzo dużo płynów, najlepiej niegazowanej wody mineralnej. Wiem sama po sobie, bo mam też dwu miesięczne dzieciątko i karmię piersią, miałam też wrażenie że mam za mało pokarmu w piersi i siostra (mama maluszka cztero miesięcznego) powiedziała mi, żebym piła, piła i jeszcze raz piła dużo wody i często małą przystawiała i teraz już moje maleństwo się najada. Pilnuj tylko, żeby naprawdę dużo pić tej wody czy tam soków (ale zupa to tez płyn jakby nie patrzeć) a na pewno i Twoje maleństwo nie będzie głodowało
ja praktycznie nie czuje jakoś specjalnie pragnienia i bardzo często zapominam o tym że mam pić dużo, teraz się pilnuję i widzę poprawę

Napisano 20 May 2015 - 21:18
pobudzić laktację można z powodzeniem laktatorem. ja osobiście używam Lovi Prolactis. szybko ściaga pokarm,. jest bezbolesny, do tego porzadnie wykonany. przystawiać dzieciaczka jak najczęściej do piersi, a pomiędzy karmieniami pracować z laktatorem, laktacja na pewno się rozhula. powodzenia!
Strona 1 z 1