Strona 1 z 1
Rozszerzanie diety a kolka
Napisano 26 November 2009 - 16:36
Moja córcia ma 4 miesiące i jak na razie jest tylko na cycusiu. Pediatra poleciła mi abym już teraz rozpoczynała rozszerzanie diety. Nie wiem od czego zacząć, i trochę się boję bo Alunia jest dzieckiem kolkowym. Od 3 tygodnia życia miewa większe lub mniejsze napady kolek. Ja raczej staram się odżywiać dobrze. Zero potraw "kolkowych" a jednak małą męczy dolegliwość. CO myślicie o rozszerzaniu diety u takiego maluszka kolkowego?
Jestem kobietą... burzą, ogniem, deszczem...
Napisano 29 November 2009 - 13:42
nie chcę krytykować Twojego pediatry bo pewnie wie co mówi, ale zapytaj go tak na wszelki wypadek dlaczego zaleca już teraz rozszerzanie diety. Albo skonsultuj to z innym lekarzem. A co wynika z obserwacji dziecka? Czy po zjedzeniu pokarmu z cycusia mała jest głodna i się dopomina więcej? Co Ci podpowiada Twoja matczyna intuicja? U mnie mała piła moje mleko do 6 miesiąca i nie zauważyłam żeby była po nim głodna dlatego do głowy by mi nie przyszło, żeby ją dokarmiać.
Napisano 02 December 2009 - 15:15
no podobno teraz są inne trendy i dzieciom już nawet w 4-5 miesiącu można rozszerzać dietę, również tym które są na cycusiu. Dziewczyny mam już mętlik w głowie, sama nie wiem co robić. W przyszły poniedziałek mam wizytę u innego pediatry, zobaczymy co powie
Jestem kobietą... burzą, ogniem, deszczem...
Napisano 11 March 2010 - 23:27
Zgadzam się z plicha, osiem lat temu moja córcia dostawała już w 4 m-cu życia marcheweczkę i jabłko, jakie mnie zdziwienie wzięło gdy 2 lata temu urodziłam synka i okazało się że mogę mu rozszerzyć diete dopiero po 4 m-cu, czyli w 5m-cu, tak jest teraz napisane na słoiczkach po ... m-cu, 8 lat temu było napisane w...m-cu.
Ale z tego co się dowiedziałam to wszedł nowy wykaz żywienia dzieci czy cos takiego i uczeni stwierdzili że tak jest lepiej, podobno
każdy i tak zrobi jak zechce
Ale z tego co się dowiedziałam to wszedł nowy wykaz żywienia dzieci czy cos takiego i uczeni stwierdzili że tak jest lepiej, podobno
każdy i tak zrobi jak zechce
Napisano 20 March 2010 - 08:56
Ja karmiłam do 6 m-ca tylko cycusiem i też bym Ci tak radziła. To najlepszy pokarm dla dziecka. A codo kolek, to wiem po sobie że czasami każdy płacz dziecka, niekoniecznie związany z kolką zwala się na tą dolegliwość. A jak lepiej pozna się dziecko to można rozróżnić płacz.
Strona 1 z 1

Logowanie
Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź