forum eMaluszki.pl: Leżaczek - kupić? - forum eMaluszki.pl

Skocz do zawartości

Leżaczek - kupić?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Koniczyna Ikona

• Zaawansowany użytkownik
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 125
  • Rejestracja 15-August 09

Napisano 09 November 2009 - 18:12

Znajoma namawia mnie do zakupu leżaczka. Podobno dziecko fajnie sobie może oglądać świat leząc w domu na takim leżaczku. Sprawdza się czy niepotrzebny wydatek? A co z małym kręgosłupem?
Dołączona grafika
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Goja252 Ikona

• PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 67
  • Rejestracja 06-October 09

Napisano 10 November 2009 - 17:27

Moim zdaniem rzecz zupełnie zbędna. Przecież leżaczek świetnie zastąpi foteli samochodowy - w nim też maluszek może sobie wygodnie leżeć i oglądać świat. A kręgosłup ? Pewnie godzinka w takim leżaczku nie zaszkodzi....
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Monia Ikona

• PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 171
  • Rejestracja 06-October 09

Napisano 11 November 2009 - 12:06

Odradzam leżaczek - niepotrzebny wydatek. Fotelik samochodowy nie jest dobrym rozwiązaniem na przebywanie dziecka w ciągu dnia - to szkodzi przykręgosłupowi. Najlepiej aby dziecko przebywało w łóżeczku lub kojcu. Jak nauczy się podnosić głowę - będzie sobie oglądać świat z ciekawej perspektywy :)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Sonia22 Ikona

• PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 97
  • Rejestracja 24-September 09

Napisano 12 November 2009 - 19:06

ja nie kupię bo mam od brata. Ale i tak chyba nie będę korzystać. Niech maluszek baraszkuje w łóżeczku lub na macie edukacyjnej
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Kokosanka Ikona

• PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 76
  • Rejestracja 11-September 09

Napisano 13 November 2009 - 08:58

a ja wkładałam mojego synka do leżaczka na pół godziny dziennie od 4 miesiąca życia i maluch był przeszczęśliwy. Leżał sobie wygodnie i oglądał świat z nowej perspektywy :))
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   agunia Ikona

• PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 71
  • Rejestracja 20-August 09

Napisano 14 November 2009 - 19:31

ja też wkładam synka do leżaczka. I nie widzę w tym nic złego. Wszystko w granicach rozsądku na pewno nie zaszkodzi.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   bibka Ikona

• PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 61
  • Rejestracja 09-October 09

Napisano 15 November 2009 - 19:12

Dobry leżaczek to fantastyczna sprawa. Jak dziecko nie umie jeszcze siedzieć, to gdy jest w leżaczku ma inną perspektywę widzenia. Ja dzieki leżaczkowi mogłam coś zrobić w kuchni jak Kubuś grzecznie siedział.
Dołączona grafika
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Kopertka Ikona

• PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 105
  • Rejestracja 24-September 09

Napisano 16 November 2009 - 16:35

Również polecam leżaczek. Ja używam KEES ULTRA COMFORT 2w1 - BLACK - to taki leżaczek-bujaczek. bardzo wygodny - pasy bezpieczeństwa + regulowane oparcie.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Jagna Ikona

• Użytkownik
  • PipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 13
  • Rejestracja 16-October 09

Napisano 19 November 2009 - 16:58

Znajoma ma fisher price i bardzo sobie chwali. Leżaczek ma dodatkowo wibracje i melodyjki. jej synek ma 6 m-cy i chętnie w nim przesiaduje a ona ma chwilę, żeby coś zrobić.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Gonia Ikona

• PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 30
  • Rejestracja 08-August 09

Napisano 09 December 2009 - 22:07

U mnie funkcję leżaczka spełniał fotelik samochodowy. Też wsadzałam tam dzieciaki i chętnie w nim siedziały. Dodatkowo mogłam je w nim pobujać.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Milenka Ikona

• PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 122
  • Rejestracja 03-September 09

Napisano 14 December 2009 - 19:35

ja polecam, mój synek bardzo lubił leżeć w leżaczku. Jakby co to mam do sprzedania, w bardzo dobrym stanie - informacja na priv
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Niki_24 Ikona

• PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 62
  • Rejestracja 29-November 09
  • Data urodzenia:09-09-1983

Napisano 19 December 2009 - 18:35

polecam, ale tylko te z regulowanym oparciem. Fotelik samochodowy przeważnie układa plecy dziecka w półokrąg wiec nie jest zbyt zdrowy. Leżaczek utrzymuje plecki w linii prostej
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   lidii Ikona

• PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 42
  • Rejestracja 02-February 10
  • Data urodzenia:10-07-1986

Napisano 03 February 2010 - 21:08

zdecydowanie polecam leżaczek, u mnie świetnie się sprawdził do momentu, kiedy Krzyś nie zaczął sam siadać, mogłam go zabrać np. do kuchni i spokojnie robić swoje
Dołączona grafika

Dołączona grafika
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   dzidzia2008 Ikona

• PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 45
  • Rejestracja 24-February 10
  • Data urodzenia:11-04-1980
  • LocationPoznań

Napisano 12 March 2010 - 12:04

Ja też polecam leżaczek, kupiłam na allegro fischera price używany i poźniej też tam go sprzedałam, sprawdził się u mnie rewelacyjnie, przynajmniej w kuchni mogłam coś zrobić a imłody był zadowolony bo miał mnie w zasięgu wzroku, fotelika nie polecam - dziecko układa się w nim w półokrąg
Dołączona grafika
0

#15 Gość_bilinka_*

• Grupa Gość

Napisano 12 March 2010 - 13:54

ja tez polecam leżaczek
mogłam sie wykapać a młody patrzył sobie na mnie i gaworzył. To samo w kuchni albo przy sprzątaniu
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia_w_krk Ikona

• Użytkownik
  • PipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 19
  • Rejestracja 16-March 10
  • Data urodzenia:27-04-1981
  • LocationSiercza

Napisano 17 March 2010 - 12:43

Wyświetl postUżytkownik Goja252 dnia 10 November 2009 - 17:27 napisał

Moim zdaniem rzecz zupełnie zbędna. Przecież leżaczek świetnie zastąpi foteli samochodowy - w nim też maluszek może sobie wygodnie leżeć i oglądać świat. A kręgosłup ? Pewnie godzinka w takim leżaczku nie zaszkodzi....

Oj, ja nie polecam w żadnym wypadku sadzania noworodka w foteliku samochodowym (przyznaje że sama wsadzałam), ale zakup leżaczka! Noworodek przez pierwsze tygodnie nie powinien "siedzieć" w takiej pozycji długo. Leżaczek ja kupiłam i zaczęłam używać jak Natalka skończyła 2,5m-ca. Wcześniej wsadzałam ją do fotelika, bo w takiej pozycji łatwiej robiło jej się kupkę, ale tylko na góra 30min! To jest bardzo niezdrowe dla kręgosłupa. Moja pediatra powiedziała, że jak już potrzebuję ja sadzać to kupić leżaczek, ale też nie dopuszczać, żeby mała w nim spała. I jak tylko widzę że zaczyna przysypiać to ją wkładam do łóżeczka. Zresztą jak widzę jak mi leci na jedną lub na drugą stronę i taka pokrzywiona leży to ją wyciągam, bo nie chcę żeby ją kręgosłup bolał. Także jeśli o mnie chodzi to zakup leżaczka - tak, ale później, bo sama zobaczysz, że dziecinka przez pierwsze tygodnie więcej prześpi! Także może lepiej podpowiedzieć komuś z rodziny, żeby kupił zamiast kolejnych ciuszków!
Dołączona grafika
0

Szybka odpowiedź

• Decrease editor size
  • Powiększ pole edytora