Strona 1 z 1
Leżaczek - kupić?
Napisano 11 November 2009 - 12:06
Odradzam leżaczek - niepotrzebny wydatek. Fotelik samochodowy nie jest dobrym rozwiązaniem na przebywanie dziecka w ciągu dnia - to szkodzi przykręgosłupowi. Najlepiej aby dziecko przebywało w łóżeczku lub kojcu. Jak nauczy się podnosić głowę - będzie sobie oglądać świat z ciekawej perspektywy
Napisano 12 March 2010 - 12:04
Ja też polecam leżaczek, kupiłam na allegro fischera price używany i poźniej też tam go sprzedałam, sprawdził się u mnie rewelacyjnie, przynajmniej w kuchni mogłam coś zrobić a imłody był zadowolony bo miał mnie w zasięgu wzroku, fotelika nie polecam - dziecko układa się w nim w półokrąg
Napisano 17 March 2010 - 12:43
Użytkownik Goja252 dnia 10 November 2009 - 17:27 napisał
Moim zdaniem rzecz zupełnie zbędna. Przecież leżaczek świetnie zastąpi foteli samochodowy - w nim też maluszek może sobie wygodnie leżeć i oglądać świat. A kręgosłup ? Pewnie godzinka w takim leżaczku nie zaszkodzi....
Oj, ja nie polecam w żadnym wypadku sadzania noworodka w foteliku samochodowym (przyznaje że sama wsadzałam), ale zakup leżaczka! Noworodek przez pierwsze tygodnie nie powinien "siedzieć" w takiej pozycji długo. Leżaczek ja kupiłam i zaczęłam używać jak Natalka skończyła 2,5m-ca. Wcześniej wsadzałam ją do fotelika, bo w takiej pozycji łatwiej robiło jej się kupkę, ale tylko na góra 30min! To jest bardzo niezdrowe dla kręgosłupa. Moja pediatra powiedziała, że jak już potrzebuję ja sadzać to kupić leżaczek, ale też nie dopuszczać, żeby mała w nim spała. I jak tylko widzę że zaczyna przysypiać to ją wkładam do łóżeczka. Zresztą jak widzę jak mi leci na jedną lub na drugą stronę i taka pokrzywiona leży to ją wyciągam, bo nie chcę żeby ją kręgosłup bolał. Także jeśli o mnie chodzi to zakup leżaczka - tak, ale później, bo sama zobaczysz, że dziecinka przez pierwsze tygodnie więcej prześpi! Także może lepiej podpowiedzieć komuś z rodziny, żeby kupił zamiast kolejnych ciuszków!
Strona 1 z 1

Logowanie
Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź