Wybierz swoją kolorystykę
   
Pomidory można serwować na wiele sposobów. Próbowaliście zapiekane? Polecamy!

SKŁADNIKI:



• 80 dag pomidorów
• 1 kulka mozzarelli
• 4 łyżki posiekanej bazylii
• 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
• 4-6 ząbków czosnku
• 1 cebula
• 3 łyżki ziaren słonecznika
• 1 łyżka masła
• 2 łyżki oliwy
• Sok z połowy cytryny, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:



Pomidory umyj, pokrój na cząstki. Ułóż jedną warstwę w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Oprósz solą i pieprzem. Posyp posiekanym czosnkiem, cebulą pokrojoną w piórka, bazylią i natką pietruszki. Skrop sokiem z cytryny i oliwą.
Na warstwę pomidorów zetrzyj na grubej tarce mozzarellę. Wierzch posyp ziarnami słonecznika. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekaj przez 15-20 minut, aż ser się roztopi. Udekoruj świeżymi ziołami. Podawaj ze świeżą bagietką.

Przepis nadesłał do nas użytkownik marika1503

02.02.2013

Tagi: przepisy

poleć znajomemu

Imię i nazwisko nadawcy:
E-mail adresata:
Poleć


Link został wysłany

konkursy suwaczki
Będziesz mamą? Świetnie! Stworzyliśmy dla Ciebie kalendarz ciąży, z którego dowiesz się jak rozwija się Twój maluszek i jak poradzić sobie z ciążowymi dolegliwościami.
Przewidywana data porodu:



POKAŻ MÓJ KALENDARZ
Wybierz miesiąc, który Cię interesuje:

POKAŻ
Wybierz miesiąc, który Cię interesuje:

POKAŻ