Wybierz swoją kolorystykę
   
Pyszne gołąbki z suszonymi grzybami, polane sosem oczywiście grzybowym :) Mniam.

SKŁADNIKI:



- 6 liści kapusty
- ok. 25 dag suszonych grzybów
- pół woreczka ryżu (najlepiej brązowego, polecam z firmy SONKO)
- sól, pieprz ziołowy i prawdziwy według uznania

SKŁADNIKI NA SOS:



- wywar z ugotowanych grzybów
- ok. 1 płaskiej łyżeczki mąki ziemniaczanej (do zagęstnienia, więc według uznania)
- sól, pieprz ziołowy i prawdziwy według uznania

Suszone grzyby zalewamy wodą do ich zakrycia i gotujemy do miękkości ( ok.40 min.). Liście kapusty sparzamy. Ryż gotujemy według przepisu na torebce. Ugotowane grzyby schładzamy, a następnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, bądź kroimy na drobno. Zmielone grzyby i ugotowany ryż mieszamy doprawiając przyprawami. Następnie farsz wkładamy do liści kapusty i formujemy gołąbki. Dusimy na parze, ok 40 minut :)

Wywar z grzybów zagotowujemy i doprawiamy rozrobioną w wodzie mąką. Przyprawiamy i gotujemy jeszcze kilka minut, ciągle mieszając.

Przepis nadesłał do nas użytkownik serwisu

02.01.2013


poleć znajomemu

Imię i nazwisko nadawcy:
E-mail adresata:
Poleć


Link został wysłany

konkursy suwaczki
Będziesz mamą? Świetnie! Stworzyliśmy dla Ciebie kalendarz ciąży, z którego dowiesz się jak rozwija się Twój maluszek i jak poradzić sobie z ciążowymi dolegliwościami.
Przewidywana data porodu:



POKAŻ MÓJ KALENDARZ
Wybierz miesiąc, który Cię interesuje:

POKAŻ
Wybierz miesiąc, który Cię interesuje:

POKAŻ