Wybierz swoją kolorystykę
   
Śledzie od dawna goszczą na naszych wigilijnych stołach. Czy ktoś z Was próbował śledzie w korzennej marynacie? Zapraszamy do lektury, przepis wydaje się być na prawdę ciekawy.

Śledzie w korzennej marynacie

SKŁADNIKI:



- 0,5 kg solonych filetów śledziowych
- 2 cebule
- 4 łyżki oleju
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżeczka gorczycy białej
- 0,5 łyżeczki imbiru
- 50ml octu winnego ziołowo-czosnkowego
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej mielonej
- 8-10 ziaren jałowca
- 1 łyżeczka ziela angielskiego
- 1 łyżeczka papryki
- Pieprz ziołowy

PRZYGOTOWANIE:



- Śledzie zamaczamy w wodzie na 10 minut, a następnie kroimy na kawałki.
- Drobno pokrojoną cebulę szklimy na oleju i do tego dodajemy paprykę, ocet winny, gorczycę białą, imbir, pieprz ziołowy, gałkę muszkatołową, jałowiec i ziele angielskie.
- Ostudzoną marynatą polewamy śledzie.

Przepis nadesłał do nas użytkownik plomien

02.01.2013


poleć znajomemu

Imię i nazwisko nadawcy:
E-mail adresata:
Poleć


Link został wysłany

konkursy suwaczki
Będziesz mamą? Świetnie! Stworzyliśmy dla Ciebie kalendarz ciąży, z którego dowiesz się jak rozwija się Twój maluszek i jak poradzić sobie z ciążowymi dolegliwościami.
Przewidywana data porodu:



POKAŻ MÓJ KALENDARZ
Wybierz miesiąc, który Cię interesuje:

POKAŻ
Wybierz miesiąc, który Cię interesuje:

POKAŻ