Wybierz swoją kolorystykę
   
Zdrowe i pyszne danie, które można serwować już rocznemu szkrabowi. Dobry przepis, który warto dołączyć do menu wigilijnego! Przepis ten zwyciężył w naszym konkursie: "przepis miesiąca grudnia 2012" :)

Ryba po grecku na wigilijny talerz malucha

Składniki:



- filet z mintaja, dorsza lub innej chudej, delikatnej ryby
- marchewka duża
- pietruszka średnia
- ćwierć średniego selera
- 2 cm pora
- 3 krążki cebuli cukrowe
- 2 pomidory bez skórki
- łyżeczka oleju rzepakowego
- łyżka soku z cytryny
- odrobina soli, pieprzu, cukru, słodkiej papryki

Wykonanie:



Marchewkę, pietruszkę, pora i selera obieram i trę na grubej tarce, cebulę obieram i siekam, pomidory kroję na cząstki.
Na rozgrzanym oleju obsmażam fileta,dorzucam warzywa,podlewam woda i duszę pod przykrycem aż zmiękną, ryba rozpadnie się na kawałeczki, pomidory roztopią się na sos.
Na koniec dodaję łyżkę soku z cytryny , doprawiam do smaku. Można podawać na ciepło lub na zimno.

Dekoruję natką pietruszki.

Przepis nadesłał do nas użytkownik Agunia29

02.01.2013


poleć znajomemu

Imię i nazwisko nadawcy:
E-mail adresata:
Poleć


Link został wysłany

konkursy suwaczki
Będziesz mamą? Świetnie! Stworzyliśmy dla Ciebie kalendarz ciąży, z którego dowiesz się jak rozwija się Twój maluszek i jak poradzić sobie z ciążowymi dolegliwościami.
Przewidywana data porodu:



POKAŻ MÓJ KALENDARZ
Wybierz miesiąc, który Cię interesuje:

POKAŻ
Wybierz miesiąc, który Cię interesuje:

POKAŻ