Wybierz swoją kolorystykę
   

Podajemy przepis na pyszne i sycące naleśniki z kapustą i grzybami. Mogą je kosztować już trzylatki! Doskonałe danie - nie tylko w Wigilię



Lista zakupów na 5 porcje:



Borowiki suszone - 5 szt.
Bułka tarta - 2 łyżki
Jajka - 3 szt.
Kapusta kiszona - 0,50 kg
Marchewka - 2 szt.
Mąka orkiszowa pełnoziarnista - 0,50 szklanki
Mleko 2% - 1 szklanka
Olej do smażenia - 1 szt.
Pietruszka - 1 szt.
Por - 0,50 szt.
Sól - 1 szczypta


Czas przygotowania:



Przygotowanie:20 minut
Gotowanie:45 minut
Razem:1 godzin i 5 minut

Opis:



Używamy grzybów tylko ze sprawdzonych źródeł, moga to być także pieczarki

Przygotowanie:



1. Do garnka wrzuć marchewkę, pora, pietruszkę, grzyby i kapuste. Zalej wodą i gotuj (około 30 minut) na małym ogniu pod przykryciem.
2. W tym czasie w misce wymieszaj dwa jajka, mąke, mleko, szczyptę soli. Zmiksuj mikserem.
3. Usmaż na patelni cienkie naleśniki.
4. Ugotowane warzywa (wodę jeśli została odlej) włóż do robota i pokrój na drobno.
5. Do farszu dodaj jajko oraz bułkę tartą. Przypraw.
6. Układaj farsz na naleśnikach, zawiń i usmaż z obu stron na rozgrzanej patelni.
7. Smacznego.

Justyna Trojaczek
www.przepisy-dla-dzieci.pl

poleć znajomemu

Imię i nazwisko nadawcy:
E-mail adresata:
Poleć


Link został wysłany

konkursy suwaczki
Wybierz miesiąc, który Cię interesuje:

POKAŻ
Wybierz miesiąc, który Cię interesuje:

POKAŻ